27 Aralık 2008 Cumartesi

BEŞİKTAŞ NEREYE KOŞUYOR?



Beşiktaş 2008-09 sezonuna her yıl olduğu gibi şampiyonluk parolasıyla başladı. İlk 10 hafta bittiğinde puan tablosundada iyi yerdelerdi. Fakat sezonun ilk yarısı bittiğinde liderin 6 puan gerisinde kaldılar. Aslında 6 puan kapanmaz bir fark değil ama kimse Beşiktaş'tan sezonun ikinci yarısı daha iyi bir performans beklemiyor. Bunun bir çok nedeni var.
1-Transferler: Zapatocny ve Sivok sadece bonservisleriyle Beşiktaşa 9 milyon euroya mal oldular. Bunlar kötü oyuncu demiyorum ama Udinese gibi italyanın orta seviyeli bir takımın yedeğin ötesine geçemeyen 2 defans oyuncusu. Şimdi akıllara şu soru geliyor. Udinese Beşiktaş'tan çok mu büyük takım? Değil. Çünkü Beşiktaş Uefa'da Udinese ile eşleşse şanslarını eşit görürüz. Ama Beşiktaş Bize Udinese'yi dünya deviymiş gibi tanıttı. Ey! Zapo Lugano'dan ve Servet'ten 10 kat iyi diyen Beşiktaş yönetimi sizin hangi oyuncunuz diğer takımların oyuncularından kötü ki? Zaten Seriç'ten söz etmeye bile gerek yok. Seriç CM 2003-04 te kaldı. Peki ya Türk oyuncular. Tuna ve Ekrem en göze çarpan transferler. Yeter arık elinizdeki gençlerden daha iyi olmayan türk oyuncuları almayın. Tuna daha hiç göremedim Ekrem ise vasatın üzerine çıkamıyor. Beşiktaş artık böle orta seviyeli Türk oyunculara servet ödememeli.
2-Teknik direktör: Sene başında Ertuğrul Sağlam'a güvenimiz sonsuz diyen yönetim Beşiktaş Metalist'e Uefa ön elemesinde elenince sırtını döndü. Ertuğrul iyi teknik direktör mü? Olmayabilir. Ben de o kadar anlamam. Ama bildiğim şudur. Beşiktaş'ın Metaliste elenmesi doğaldır. Çünkü o takım Udinese'nin yedek oyuncularını yıldız diye takımlarına koymuyor. Eğer gönderilme nedeni buysa ayıp olmuş. He bu arada! Sinan Engin kimdir, ne iş yapar? Yıllardır Fm oynuyorum onun rolünde bir başka adam yok. Bide her teknik direktörün başına vermiyorlar mı bu adamı. Madem bu kadar anlıyo bu işlerden bu adam, onu teknik sorumlu yapın kardeşim. Ama yok illa musallat edecekler onu teknik direktörlerin başına. Gelgelelim Mustafa Denizliye. İbrahimleri afferttin. Gökhan Zan'ı takıma monte ettin. Hayırlı olsun diyecem ama olmadı galiba. Olmaması doğaldır zaten. Artık bu oyuncular takıma zarar veriyor. Herkesle kavgalılar zaten. Sürekli olay çıkarıyorlar. Ama beşiktaş yönetimi sürekli affediyor. Mustafa Denizli sen iyi bir adamsın ya da öyle olduğunu varsayıyorum. Bence bu adamları takımdan atmalısın yoksa onlar seni atar.
3-Yönetim: Aslında bütün başarısızlığın nedeni sizsiniz ama neyse. Yanlış transfer, teknik hoca karmaşası... Eskiden beşiktaşa herkes sempati duyardı ama şimdi ne oldu. Herkes sizin yüzünüzden beşiktaştan nefret etmeye başladı.Çünkü siz her başarısızlıkta başka kişileri suçluyorsun. Federasyonu, hakemleri medyayı. Önce kendinize bir bakın.' Ben bu takımın başkanı olduğum sürece Mustafa Denizli bu tesislere adımını atamaz' diyen adam. Özellile de sen. Ne kadar karaktersiz bir adammışsın. Beşiktaşın büyüklüğüyle oynuyosun. sonra da profesyönellikten bahsediyorsun. Sen profesyönellikten ne anlarsın. Anlasan klüpler birliği toplantısına katılırdın. Birde utanmadan 'Bizim katılmadığımız toplantıda alınan kararlar geçersizdir' diyorsun. Gayet de geçerlidir. Sen uygulamazsın cezasını da çekersin. Profesyönelsin ya. Çarşı grubunu dağıtıyosun, sebebi de takıma zarar veriyor diyorsun. Madem takımı bu kadar düşünüyosun bırak artık Beşiktaşı be adam.Git de tüp sat.
Bu kadar neden saydık bari biraz da çözüm bulalım. Bence ilk önce yapılması gereken hatta tek yapılması gereken futbolun içinden gelen bir yönetimin başa gelmesi ve beşiktaş taraftarının da bu yeni yönetime sabır göstermesi. Gerisi gelir zaten.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler

SİTE İSTATİSTİKLERİ