11 Aralık 2008 Perşembe

FENERBAHÇE'YE NE OLDU?


Dün akşam kötü bir oyunla Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçede gözler Süper Lig'e ve Türkiye Kupası'na çevrildi. Geçen yılki istikrardan çok uzak bir takım var karışımızda. Bugün bunun analizini yapacağız. Ne olduda işler tersine döndü? Bir oyuncunun gidişi mi? Savunma ve kaleci hataları mı? Yoksa sakat oyunucular mı?
Hepsinin payı var aslında. Ama en önemlisi oyuncuların yıldız olduklarını sanmaları. Sahaya çıktığında futbolu geçmişiniz oynamıyor o anki isteğiniz ve yeteneğinizle birşeyler yapmaya çalışyorsunuz. Bazı futbolcular bunun farkında değil. Gelelim dün akşama. Sanki sadece antreman yapmaya gelmiş bir Fenerbahçe vardı sahada. Volkan biraz dinlendirilmeli bence. Aklı başka yerde bu çocuğun. Kaleye gelen toplarda ki başarısını ceza sahası içinde gösteremiyor. Alana yeteri kada hakim değil, buda mentalitesinin yetersiz olduğunu gösteriyor. Çabuk karar veremiyor. Volkan Fenerbahçe için yetersiz. İkinci adamımız Gökhan Gönül. Kendi çapında mücadele ediyor. Ama yeterli mücadeleyi gösterebiliyor mu? Bu macta bir kere çizgiye inip orta yaptı Guiza da kötü bir kafa vuruşu ile kalecinin kucağına yolladı topu. Yorulduğu yerden yapıyor ortasını, o da bilincsizce olduğu için ön direğe gelmeden uzaklaştırıyor defans oyuncuları. Lugano ve Edu hakkında konuşmaya gerek yok pek iş düşmedi ama savunmayı çok geride kurdukları için rakibe çok boş alan verdi Fenerbahce. Roberto Carlos için de söylenecek pek söz yok toparlamaya başladı kendini ama takımın kötü olması onuda etkiliyor haliyle. Josico ve Selçuk ikilisi de yetersiz, ikisi de kısır oyuncu ve çok zıt yapıya sahip. Josico tek pas yapabilen, Selçuk ise topa basmayı seven bir oyuncu. Selçuk'un yerine ileri oynamayı seven hızlı pas yapabilen bir oyuncu alınması şart. Uğur Boral silindi gitti, sanki küsmüş gibiydi. Guiza ve Alex arasındaki uyumsuzluk bu maçta da göze battı. Deivid de istekli olmasına rağmen başarılı olamadı. Emre ve Kazım olsaydı belki biraz daha farklı olurdu. Ama onlar olduğunda nasıl bir onbiri tercih edeceğide merak konusu Aragones'in. Fenerbahçe transfer çalısmalarına başlamalı. Her ne kadar yönetim kadroya güvense de, futbolcular kendilerine güvenmiyor artık. İlk iş sağ bek alınmalı Gökhan'ın yerine. Volkan Babacan'a güvenilmeli, volkan demirel dinlendirilmeli. Selçuk da bu takım için yeterli bi oyuncu değil. Madlonado ise Süper Lig oyuncusu dağil. Fizik gücü yetersiz ligimiz için. Guiza için her maçtan önce bu maç patlama maçı olacak deniyor ama her kacırdıgı gol sonrası kücük emrah moduna bürünüyor. Fenerbahçe pozisyon üretmekte zorlanırken Guiza bulduğu pozisyonları çok kolay harcıyor. Sonra pası veren futbolcunun motivasyonu da etkileniyor. Çünkü biliyor gol olmayacagını Guiza kaçıracak... Ne yazık ki kalteli bir futbolcu olmasına rağmen Guiza da yetersiz.
Sonuc olarak Fenerbahçe bir şeyler yapmak istiyorsa nokta transferler ile işi bitirmeli gereksiz futbolcu almaktan kaçınmalıdır.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

tüm müslümanların kurban bayramını kutlar, en içten dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.

7 Aralık 2008 Pazar

SPORUN YENİ ADRESİ SPORSEVERX

yayın hayatına yeni başlayan sitemiz sporseverx; sizlere her türlü spor hakkında en son haberleri, ilgi çekici yazıları ve değerli yazarlarımızın değerli yorumlarını en doğru ve tarafsız şekilde aktarmayı kendine misyon edinmiş bir spor blogudur.daha gelişme aşamasında olan sitemiz sporseverx, her gün güncellenen yazıları ve gündemi takip eden yazarlarıyla dinamik ve güvenilir bir spor arşivi olma konusunda atılmış büyük bir adımdır. bu yolda bizim için en önemli unsur şüphesiz siz okurlarımızın beğenisi ve yorumlarıdır. bu sebeple her türlü yazı ve haberin altına istediğiniz yorumu yazabilir, sitemizde görmek istediğiniz herhangi bir içeriği belirtebilir ve sitemizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.ayrıca siz de görüşlerinizi tarafsız ve kaliteli bir platform olan sporseverx'de belirtmek ve sitemizde yazar olmak istiyorsanız bu doğrultuda başvuru yapabilirsiniz.başvurularınız en kısa sürede incelenecek ve yazarlığınız onaylanacaktır. tüm sporseverleri sitemize bekliyoruz, bundan sonra sporun yeni adresi sporseverx olacak ve siz de bunun bir parçası olabilirsiniz!!!

İzleyiciler

SİTE İSTATİSTİKLERİ